Oranje gaat penalty's met wetenschap trainen: 'Innovatief? Krankzinnig'

19 september om 19:47

Kenneth Perez vindt het onnodig dat het Nederlands elftal penalty's gaat trainen door middel van wetenschap. Voormalig volleyballer en volleybaltrainer Peter Murphy gaat Oranje de komende week helpen in het nemen en stoppen van strafschoppen.

"Penalty's zijn belangrijk. Murphy gaat testen doen met de spelers, maar ook met de spelers praten hoe je de tegenstander in verlegenheid kunt brengen, daar zijn ook middelen voor. Als de wetenschap dat zegt, dan kunnen wij kijken of we dat in de praktijk kunnen uitvoeren", zei Van Gaal maandagmiddag op het persmoment. 

Voor Perez slaan Van Gaal en zijn staf de plank mis, door middels wetenschap een penaltykiller te zoeken. "Er wordt heel ingewikkeld gedaan over dat soort dingen", zegt hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Het is hetzelfde met een muurligger bij een vrije trap. Er is ooit een keer iemand geweest die de bal onder de muur door heeft geschoten, nu gebruikt elke club een muurligger. Of dat innovatief is? Krankzinnig."

"Dat is te veel doordenken. Ik kan me wel voorstellen dat je een derde keeper meeneemt voor een eventuele penaltyserie. Als de een geweldig penalty's kan stoppen, dan neem je die mee. Niet meer dan dat", aldus Perez.