'Ik heb met Tuchel gesproken, maar kon me meer in de woorden van Xavi vinden'

19 september om 20:09

Xavi Hernández heeft een prominente rol gespeeld in de transfer van Jules Koundé. De centrale verdediger kwam deze zomer voor vijftig miljoen euro over van Sevilla, maar kon ook naar Chelsea.

Koundé nam een risico door voor Barcelona te kiezen. De Fransman moest lang wachten tot hij ingeschreven kon worden, maar voor de interlandperiode heeft hij al vijf officiële duels gespeeld. "Ik heb nog met Thomas Tuchel (voormalig manager bij Chelsea, red.) gesproken en ik merkte dat hij mij graag erbij wilde hebben, maar ik kon me meer vinden in de woorden van Xavi", laat Koundé optekenen door L'Équipe.

"Hij vertelde dat mijn kwaliteiten en eigenschappen overeenkomen met de manier waarop hij met Barça wil spelen. En dat is van achteruit opbouwen, hoog druk zetten en met snelheid in de ploeg", aldus de Frans international, die vol lof over zijn trainer spreekt. "Ik zag Barça vorig seizoen al in La Liga klimmen sinds de komst van Xavi. We stonden halverwege het seizoen vijftien punten voor met Sevilla, maar nadat Xavi kwam veranderde alles. Ik wil nu deel uitmaken van deze nieuwe periode bij Barcelona."