Portugal krijgt opvallende afmelding vlak voor start WK in Qatar

19 september om 20:30

Een opvallend bericht uit Portugal: Rafa Silva zet een punt achter zijn interlandloopbaan. De 29-jarige middenvelder van Benfica verkeert in bloedvorm en leek een zekerheidje voor het WK, maar neemt wegens persoonlijke redenen afscheid van de nationale ploeg.

Silva maakt in een statement bekend dat hij bondscoach Fernando Santos maandag heeft ingelicht. "Dit is voor mij een oprecht en correct besluit op dit punt in mijn carrière. Ik hoop dat mijn persoonlijke overwegingen door iedereen worden gerespecteerd", zegt de 25-voudig international in een statement op de officiële kanalen van Selecção das Quinas.

Naast 25 interlands kwam Silva ook vijftien keer uit voor Portugese jeugdelftallen. "Ik heb de nationale ploeg veertig keer vertegenwoordigd en heb bijgedragen aan het winnen van het EK 2016 en de Nations League. Ik zal altijd in de voorste rij staan om de ploeg te steunen." Bij Benfica steekt Silva in een geweldige vorm. Dit seizoen kwam hij tot dertien officiële duels onder Roger Schmidt, waarin hij zes keer scoorde en viermaal aangever was.