Danjuma snapt beslissing van Van Gaal: "Een heel logische keuze"

19 september om 23:25
Laatste update: 20 september om 15:56

Arnaut Danjuma houdt vertrouwen in een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Maar omdat de aanvaller van Villarreal vier maanden geblesseerd was, richt hij zich in eerste instantie op zijn club.

Danjuma zat regelmatig bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heeft na een zware blessure pas op de plaats moeten maken. "Er is altijd contact geweest (met Van Gaal, red.), maar als je vier maanden niet bij je club speelt is het bij Van Gaal logisch dat je ook niet bij het Nederlands elftal zit. Het is een heel logische keuze. Ik wil mijn ding doen bij de club", zegt Danjuma bij Rondo op Ziggo Sport.

"Ik heb er alle vertrouwen in, want zonder vertrouwen heeft het geen zin om naar zo'n toernooi toe te leven. Het is voor mij door blessures geweest dat ik er niet bij zat in plaats van door iets anders. Het is voor mij zaak om te presteren bij de club en dan hoop ik dat ik weer in aanmerking mag komen. De komende maanden zullen voor mij belangrijk zijn om me te bewijzen. Daar heb ik ook geen moeite mee", zegt Danjuma.

Danjuma speelde tot nu toe zes interlands, waarin hij één keer scoorde.