'Vitesse onderhandelt over afkoopsom en heeft vier Letsch-opvolgers in vizier'

20 september 2022 om 06:45

Vitesse houdt rekening met het vertrek van Thomas Letsch naar VfL Bochum. De Arnhemmers hebben al een lijst met potentiële opvolgers klaarliggen, meldt het Algemeen Dagblad.

Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu gelden als mogelijke opvolgers van Letsch. De drie eerstgenoemden kennen Vitesse, terwijl oud-speler Cocu beschikbaar is en direct kan instappen. Sturing, die de functie van hoofd jeugdpleiding bekleedt in Arnhem, staat open voor de functie van hoofdtrainer, klinkt het. Wel wil hij op vaste basis aan de slag en niet als interim-trainer.

Oosting ligt nog tot medio 2023 vast bij RKC Waalwijk, waardoor Vitesse met de Brabanders om tafel moet en een afkoopsom dient te betalen. Wel past Oosting naar verluidt binnen het plaatje, gezien zijn eerdere rol als jeugdtrainer, interim-trainer en rechterhand van Letsch bij Vitesse. Schreuder lijkt een nog moeilijker verhaal te worden. De PEC Zwolle-trainer ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Overijssel.

Letsch zou deze interlandperiode zijn contract bij Bochum ondertekenen. Momenteel onderhandelen Vitesse en de hekkensluiter van de Bundesliga alleen nog over de afkoopsom. De 54-jarige Letsch was sinds de zomer van 2020 actief bij Vitesse.