'Vitesse moet mogelijk op zoek naar nieuwe trainer: Letsch kan naar Bundesliga'

19 september om 14:11
Laatste update: 20 september om 19:27

De kans is groot dat Vitesse op korte termijn op zoek moet naar een nieuwe trainer. Thomas Letsch staat op de nominatie om bij VfL Bochum, de rode lantaarndrager van de Bundesliga, aan de slag te gaan, melden BILD en De Gelderlander.

Bochum pakte slechts één punt uit de eerste zeven competitiewedstrijden. De clubleiding vond dat reden genoeg om Thomas Reis op straat te zetten. In de zoektocht naar een opvolger is Bochum uitgekomen bij Letsch. Volgens het Duitse medium ligt er al een persoonlijk akkoord op tafel en moeten alleen Vitesse en Bochum nog overeenkomen. Letsch staat nog tot medio 2023 onder contract in het Gelredome.

Letsch ziet de stap naar Bochum zitten. De Duitse oefenmeester werkte in het verleden bij onder meer RB Leipzig en wist daar een goede naam op te bouwen in zijn vaderland. Voor Vitesse was Letsch eindverantwoordelijk bij Austria Wien, Erzgebirge Aue, FC Liefering interim-trainer bij RB Salzburg. In Arnhem staat Letsch onder druk na de beroerde seizoensstart. Vitesse won één van de zeven Eredivisie-duels en staat met vijf punten op de veertiende plaats.