'Voel me goed bij Ajax, valt op bij Oranje: alle puzzelstukjes vallen op z'n plek'

20 september 2022 om 10:44

Remko Pasveer hoopt deze week op 38-jarige leeftijd zijn debuut te maken voor het Nederlands elftal. De kans die hij van bondscoach Louis van Gaal heeft gekregen, wil hij met beide keepershandschoenen aangrijpen.

Pasveer is voor het eerst onderdeel van het Nederlands elftal, maar voor hem was dat geen verrassing. "Er was al contact en ik moest alleen nog wachten op de definitieve selectie. Nu mocht het eindelijk zo zijn", reageert de Ajax-doelman voor de camera van de NOS.

"Ik heb er jaren hard voor gewerkt", vervolgt Pasveer. "Nu vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik voel me heel goed bij Ajax. Dat is belangrijk om te kunnen presteren. Dat valt ook de bondscoach op en dan ben je interessant voor Oranje, ongeacht je leeftijd. Ik voel me geen 38."

Naast Pasveer zijn Jasper Cillessen, Mark Flekken en mededebutant Andries Noppert opgeroepen door Van Gaal. Het Nederlands elftal speelt donderdag tegen Polen en zondag tegen België. Het zijn de twee laatste interlands in de groepsfase van de Nations League.