'Ik ben niet zo'n fan van Pasveer en je laat potentiële topkeeper Bijlow thuis'

'Ik ben niet zo'n fan van Pasveer en je laat potentiële topkeeper Bijlow thuis'

19-09-2022 07:32
226

Dat Ajax-doelman Remko Pasveer is opgeroepen voor het Nederlands elftal, wekt verbazing bij Pierre van Hooijdonk. De voormalige spits vindt niet dat Feyenoord-sluitpost Justin Bijlow gepasseerd had moeten worden.

"Het is een keeper die 38 jaar is en bij Heracles, Go Ahead en Vitesse wedstrijden heeft gekeept en hij is reservekeeper geweest bij PSV", vertelt Van Hooijdonk in Studio Voetbal over Pasveer. "Hij kwam als reservekeeper bij Ajax terecht en zou nu dan ineens goed genoeg zijn voor het Nederlands elftal? Je hebt een potentiële topkeeper met Bijlow en die laat je thuis. Je gaat mij niet wijsmaken dat Pasveer een betere keeper dan Bijlow is."

"Ik ben niet zo'n fan van Pasveer, omdat je oudere keepers zich in de één-tegen-één bijna niet meer breed ziet maken", vervolgt de 46-voudig international, die wijst op het duel met AZ. "Bij de 2-1 kwam de bal anderhalve meter van de paal in het midden. Hij gaat met zijn benen breed, dus hij kan door zijn benen worden gespeeld en hij kan er aan de zijkant langs. Naarmate je ouder wordt, wordt je reach kleiner."

Rafael van der Vaart kan zich niet vinden in de woorden van Van Hooijdonk. "Hij is 38, maar daar kan hij niks aan doen. Het is toch ongelooflijk hoe hij nu staat te keepen? Hij pakt de ballen die hij moet pakken. Ik zeg niet dat hij eerste keeper moet worden, want ik zie liever Cillessen en het liefst Bijlow."

Ibrahim Afellay snapt wel dat Bijlow wordt thuisgelaten door de vorm van Pasveer. "Ik vind dat je er niet omheen kunt. Hij is in de vorm van zijn leven en daar gaat het nu om. Over twee maanden speel je een WK, daar moet je presteren. Je gaat dus voor de beste optie. Op dit moment is Pasveer of Cillessen de beste optie."