'Als Simons zo doorgaat kan hij mee naar het WK, dat mannetje laat veel zien'

20 september om 11:39
Laatste update: 20 september om 13:08

Louis van Gaal moet overwegen om Xavi Simons mee te nemen naar het WK, stelt Jan Poortvliet. De 66-jarige trainer is onder de indruk van de negentienjarige PSV'er, die deze interlandperiode voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje zit.

"Als Xavi Simons zo doorgaat kan hij ook mee. Dat mannetje heeft in een paar maanden tijd heel veel laten zien", laat Poortvliet optekenen door Voetbal International. "Zijn leeftijd maakt niet uit, ik zou juist voor jonkies kiezen, want die willen zich bewijzen." In gesprek met VI stelt de oefenmeester zijn ideale WK-opstelling samen.

Poortvliest kiest ervoor om Daley Blind de voorkeur te geven boven Tyrell Malacia. "Blind heeft in grote duels het lef om te voetballen en de scherpte om ook dingen te doen die hij niet zo goed kan." In de achterhoede heeft hij ook plaatsen ingeruimd voor Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Cody Gakpo vormen het middenrif, terwijl Memphis Depay en Steven Bergwijn voorin staan. 

"Mocht Oranje iets verdedigender moeten spelen, dan is Jordy Clasie de tweede man achter Gakpo. Clasie beheerst alles, heeft een lange bal, schuwt het poetswerk niet en heeft de drive om erbij te komen in de aanval. Het is jammer dat Georginio Wijnaldum niet mee kan. Die had ik altijd op het middenveld gezet."