Ten Hag oogst lof bij United-selectie: 'Hij brengt discipline, dat misten we hier'

20 september om 12:06

Bruno Fernandes is lovend over Erik ten Hag bij Manchester United. De spelmaker prijst de werkwijze van de Nederlandse manager en is ook blij met de komst van Lisandro Martínez.

In een exclusief gesprek met The Athletic laat Fernandes zijn licht schijnen op de samenwerking met Ten Hag. "Ten Hag heeft een duidelijk idee", stelt de Portugees, die onder de Nederlandse manager een vaste waarde is en in de eerste zes Premier League-wedstrijden van het seizoen tot één goal en een assist kwam. "Hij heeft een eigen stijl. Je moet zijn regels volgen, daar is hij heel streng in. Ik houd daarvan."

"Hij heeft discipline gebracht. Dat misten we hier de afgelopen jaren", vervolgt Fernandes. Ten Hag gaf zijn selectie onder meer een lesje discipline, door de spelers na de beschamende 4-0 nederlaag tegen Brentford precies 13,8 kilometer te laten lopen. "Het was een goede, duidelijke boodschap richting het team. Hij bepaalt, wij moeten de regels volgen."

Mede door de inbreng van Ten Hag kwam Martínez van Ajax over naar Old Trafford. De Argentijn kreeg in zijn eerste duels de nodige kritiek, maar speelde daarna een reeks sterke wedstrijden. "Hij is heel agressief, in de juiste zin van het woord. Een echte Argentijnse speler, met een goede fighting spirit", aldus Fernandes. "Ik houd van de energie die hij op het veld heeft. Hij brengt de juiste intensiteit en heeft de passie van een echte Latino."