Tentenkampen en veel camera's: zo voelt voor fans een verblijf op het WK in Qatar

20 september om 16:25
Laatste update: 20 september om 16:59

Het WK in Qatar begint op 20 november en de voorbereidingen zijn nog in volle gang. Rondom die voorbereidingen in de oliestaat is wat commotie geweest en Ian Herbert, journalist van de Daily Mail, ging kijken wat je kunt verwachten als je deze winter als fan naar Qatar afreist.

Qua verblijf voor fans worden er nog verschillende maatregelen genomen. Er worden op allerlei plekken nog enorme wolkenkrabbers uit de grond gestampt, om mensen huisvesting te kunnen bieden tijdens het toernooi. Zo heeft de Qatarese overheid ook aangekondigd, dat inwoners van het land hun eigen huis mogen verhuren aan internationale fans. Dit was eerst verboden. Er zouden nog honderdduizend kamers beschikbaar moeten komen voor het begin van het toernooi.

Er is zelfs een tentenkamp gebouwd in de woestijn, veertig minuten verwijderd van hoofdstad Doha. Ook dit kamp geldt als officiële accommodatie. De tenten bevatten allerlei luxe producten en er zijn verschillende eettentjes en cafés aanwezig. Alcohol wordt maar op bepaalde tijden en plekken geschonken. Ook zullen er twee grote cruiseschepen in de haven van Doha liggen waar mensen op kunnen verblijven.

Ook worden er verschillende beroemde decorbouwers ingeschakeld, om culturele bezienswaardigheden te maken in Qatar. Doha staat namelijk niet bekend om de beroemde bezienswaardigheden. 

Maar in de stadions en op straat wordt alles nauwlettend in de gaten gehouden. In en rond de voetbaltempels in Qatar hangen rond de vijftienduizend camera’s die alle en van fans en medewerkers registreren. Mochten fans ergens zijn waar ze niet horen of worden ze gespot met alcohol dat ze dan niet mogen hebben, dan gaat er een alarm af.