Malacia over aanvaring met ploeggenoot: 'Prima als hij tegen mij schreeuwt'

20 september om 16:49

Tyrell Malacia is altijd contact blijven houden met veel mensen bij Feyenoord, vertelt de verdediger aan RTV Rijnmond. De vleugelverdediger vertrok afgelopen zomer naar Manchester United, maar hij ziet dat er potentie is blijven zitten in zijn oude club.

"Ik heb maandag de trainer nog gesproken", vertelt Malacia. "Gewoon over hoe het nu met mij gaat en hoe het loopt bij Feyenoord. Ik heb met heel veel jongens bij de club nog contact." Malacia vertelt ook dat hij veel potentie ziet in het huidige elftal van Feyenoord. "Ze moeten wel bouwen, maar ik zie dat er kwaliteit in zit. Ze hebben nu wel veel jonge jongens, vorig jaar hadden we wat meer ervaring, maar je ziet wel echt dat er genoeg kwaliteit tussen zit."

Malacia zit in ieder geval op zijn plek bij Manchester United. Onlangs kreeg hij het even aan de stok met ploeggenoot Bruno Fernandes. Dat was niets meer dan een storm in een glas water, aldus Malacia. "Hij zei tegen mij Tyrell, doe je hoofd omhoog en kijk eens naar de andere kant. Daar reageerde ik op, maar we begrepen elkaar niet. Uiteindelijk hebben we het na de wedstrijd uitgepraat en vertelde hij dat hij zo reageerde vanwege vermoeidheid. Dan is het prima als hij wat tegen mij schreeuwt."

In de eerste twee wedstrijd begon Malacia op de bank, maar sinds de derde wedstrijd in de competitie is hij onbetwiste basisspeler onder manager Erik ten Hag. "Vanaf het begin heb ik hier snel mijn draai kunnen vinden. Het gevoel was goed en ze hebben me hier fijn opgevangen. Dat was voor mij het belangrijkst."