Brobbey verlangt naar Oranje: 'Vind ik een goede speler, scoort veel in België'

21 september 2022 om 06:55
Laatste update: 21 september 2022 om 07:17

Enkele dagen na zijn debuut in de voorselectie van het Nederlands elftal, raakte Brian Brobbey zijn basisplaats kwijt bij Ajax. Het WK heeft de twintigjarige spits echter nog niet uit zijn hoofd gezet.

Brobbey kreeg geen uitleg van bondscoach Louis van Gaal over zijn afwezigheid in de definitieve Oranje-selectie. "Ik las het op internet", vertelt de international van Jong Orane schouderophalend aan De Telegraaf. Brobbey kan een breekijzer zijn, maar hij constateert dat Van Gaal meer opties heeft. "Vincent Janssen kan óók over de grond, hoor. Vind ik ook een goede speler. Hij scoort nu veel in België."

Om toch weer in beeld te komen, weet Brobbey wat hem te doen staat. "Ik moet bij Ajax en Jong Oranje mijn best blijven doen en vol gas geven. Het is ontzettend jammer dat ik niet bij Oranje zit, maar als ik hard werk en ga leveren zoals de bondscoach het noemt, dan komt het goed. Er zijn ook jongens die niet veel spelen, maar wel bij Oranje zitten. Het ligt er denk ik niet aan dat ik weinig speel, misschien vindt hij gewoon wel dat ik te weinig heb geleverd."

Brobbey, die veel met technisch manager Klaas-Jan Huntelaar praat over de fijne kneepjes van het spitsenvak, is blij voor 'broertjes' Kenneth Taylor en Jurriën Timber: de twee Ajacieden zijn wel geselecteerd voor de Nations League-duels met Polen en België. "Voor Taylor en Jurriën Timber klap ik donderdag wel even mijn laptop open."