'Veel mensen vroegen zich af of ik nog wel voor Oranje geselecteerd moest worden'

21 september om 07:55

Het voetballeven lacht hem weer toe, voelt Jasper Cillessen. De doelman (33) maakt sinds zijn opvallende terugkeer naar NEC de nodige indruk en heeft de beste papieren om het Nederlandse doel te verdedigen tijdens het WK.

"Het geeft een bijzonder gevoel om als NEC'er opgeroepen te worden voor Oranje. Dat was ook een van mijn grote doelen toen ik deze zomer terugkeerde naar de club", zegt Cillessen, die pas de zesde speler ooit van de Nijmeegse club kan worden die uitkomt voor Oranje, tegen de Gelderlander. "Het pakt tot nu toe allemaal goed uit."

Heimwee bracht Cillessen na jaren bij Ajax, FC Barcelona en Valencia CF terug naar NEC. "Ik voel me in Nijmegen op mijn gemak. De coronajaren in Spanje hebben impact op me gehad. Het geeft me rust dat mijn familie weer zo dicht bij me in de buurt woont. Ik lach meer, ben vrolijker en minder gestrest. (...) Veel mensen vroegen zich af of ik nog wel voor Oranje geselecteerd moest worden, omdat ik 'maar' bij NEC zat. Ik merk dat er anders naar me wordt gekeken en dat ik moet presteren. Dat geeft een lekkere druk."

Cillessen hoopt deze week zijn speelkansen bij Oranje te vergroten. Concurrentie heeft hij van Mark Flekken en de debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert. "Ik ben hier om te spelen en niet om een weekje vakantie te houden. Het is aan de bondscoach wie er speelt, maar ik ga wel gas geven."