Uitblinker Cillessen gaat gasgeven bij Oranje: 'Ben er niet om vakantie te houden'

Uitblinker Cillessen gaat gasgeven bij Oranje: 'Ben er niet om vakantie te houden'

16-09-2022 22:47 Laatste update: 23:08
97

Het was vrijdag een mooie dag voor Jasper Cillessen. De doelman hield NEC Nijmegen op de been tegen FC Utrecht en werd ook geselecteerd voor de laatste twee wedstrijden van het Nederlands elftal in de Nations League. Cillessen geeft na afloop van het duel met Utrecht aan alles te willen geven voor Oranje

Cillessen blonk uit tegen Utrecht en nam een zwaarbevochten punt mee naar huis. In gesprek met ESPN blikt Cillessen vooruit op de Nations League-wedstrijden. "Ik ga er niet heen om een weekje vakantie te houden. Het is aan de bondscoach, maar ik ga zeker gas geven."

De doelman is samen met Andries Noppert, Remko Pasveer en Mark Flekken opgenomen in de Oranje-selectie. "Ik ben vooral blij dat ik er zelf bij zit", reageert Cillessen. "Bij de rest heeft de bondscoach een bepaald idee. Ik kan helaas niet in zijn hoofd kijken."

De aanwinst van NEC denkt niet aan een plek op de bank. "Als ik naar Oranje ga, ga ik daar heen om te spelen. Ik heb nooit het idee van: ik ga lekker op de bank zitten. Ik zit lekker in mijn vel, dan mogen anderen zeggen hoe ze mij identificeren", reageert Cillessen op de vraag of hij de beste doelman van Nederland is.