Gravenberch kandidaat voor twee posities bij Bayern München: 'Ik ga slagen'

21 september om 08:28

Het aantal kansen dat hij tot nu toe heeft gekregen bij Bayern München, valt Ryan Gravenberch nog niet mee. Dat vertelt de twintigjarige middenvelder, die is gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal, aan het Algemeen Dagblad.

Het gaat 'op zich wel oké' in Duitsland, zegt Gravenberch. "Ik verwachtte hier niet meteen in de basis te staan, maar hoopte wel op iets meer speelminuten", beschrijft hij zijn gevoel in gesprek met het AD. In de eerste zeven Bundesliga-duels kreeg Gravenberch ruim honderd minuten van trainer Julian Nagelsmann "Ik ben gehaald voor de posities van controleur en linkshalf. Ik moest mezelf laten zien. Een basisplaats? Dat hing en hangt van mezelf af."

Teleurstellend wil de oud-Ajacied zijn start niet noemen. "We zijn net begonnen." Het helpt dat Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de buurt zijn. "Anders was het denk ik zwaarder geweest. Je kunt hierdoor ook lekker met de Nederlandse boys communiceren. (...) Matthijs speelt wel iets meer. Nous en ik zitten een beetje in hetzelfde schuitje, al mocht hij laatst eens in de basis beginnen. Maar ook hij had op iets meer minuten gehoopt."

Het grote verschil tussen Ajax en Bayern, aldus Gravenberch: "De intensiteit vooral. Alles gaat sneller. Fysiek zijn de spelers sterker. Bij Ajax heb ik nooit een voorbereiding meegemaakt waarin we zoveel moesten lopen. Fysiek gaan ze in Duitsland veel verder." Spijt van zijn droomtransfer heeft hij 'totaal niet'. "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier ga slagen. Ik heb voor vijf jaar getekend. Er is nog tijd zat om door te breken bij Bayern München."