Malacia speelde bijna in Belgische top: 'Het is goed dat ik toen niet ben gegaan'

21 september om 11:28
Laatste update: 21 september om 11:59

Tyrell Malacia maakte afgelopen zomer de grote stap van Feyenoord naar Manchester United. De linksback was al langer bezig met een vertrek uit Rotterdam en was eerder dichtbij een transfer naar de Belgische top.

Malacia leek afgelopen zomer lang op weg naar Olympique Lyon. De verdediger koos er op het allerlaatste moment voor om het aanbod van Peter Bosz naast zich neer te leggen, waarna hij een contract tekende bij de Engelse grootmacht. "Het is gebeurd, zoals het is gebeurd. Mijn droom was altijd al de Premier League. Tegelijkertijd is een droom pas echt mooi als je ook daadwerkelijk speelt. Dat doe ik nu", aldus Malacia in een interview met Voetbal International

Naast Lyon en United genoot Malacia in het verleden ook verregaande interesse van een derde club. Vorig jaar had de verdediger de mogelijkheid om te tekenen voor Club Brugge. "Dat ging niet door en daar heb ik me bij neergelegd. Maar thuis zei ik wel tegen mijn familie en vrienden: na dit seizoen ben ik weg bij Feyenoord. Je zou nu kunnen zeggen dat het goed is dat ik toen niet naar Brugge ben gegaan."

Inmiddels is de linkspoot een vaste waarde in de ploeg van Erik ten Hag en ligt ook een basisplaats bij het Nederlands elftal in het verschiet. Malacia is onderdeel van de selectie van Louis van Gaal, die het op 22 september en 25 september in de Nations League opneemt tegen respectievelijk Polen en België.