Overmars en Van Bommel overtuigden Ekkelenkamp: 'Voelde echt vertrouwen'

21 september om 15:22
Laatste update: 21 september om 15:30

Jurgen Ekkelenkamp is uitstekend begonnen bij zijn nieuwe club Royal Antwerp FC en dat doet hem uiteraard goed. In de ploeg van Mark van Bommel drukt hij zijn stempel met vier assists en zes duels. Tegenover De Telegraaf blikt hij terug op de goede competitiestart. 

"Je merkt dat de resultaten veel losmaken bij de fans. Het is sinds 1930 niet meer gebeurd dat wij bovenaan staan in de competitie", begint Ekkelenkamp in Zeist, waar hij zich meldde voor Jong Oranje

Ekkelenkamp had al snel oren naar een move richting Royal Antwerp. "Ik had een fijn gevoel bij de gesprekken met Van Bommel en Marc Overmars. Ik voelde echt het vertrouwen. Van Bommel zei: ik denk dat je een hele belangrijke speler gaat worden. Het is een voordeel dat hij zelf ook middenvelder was. Hij kan mij tips geven. Van Bommel is een trainer die heel eerlijk is, naar elke speler toe", vervolgt hij.

Royal Antwerp haalde ook Vincent Janssen en Calvin Stengs naar Antwerpen. "Natuurlijk trek je als landgenoten wat meer met elkaar op, maar er is geen sprake van kampjes ofzo. De sfeer is heel relaxed", besluit hij.