Van Gaal: 'Je gaat spelers zien, waarvan ik denk dat ze ook op het WK gaan spelen'

Van Gaal: 'Je gaat spelers zien, waarvan ik denk dat ze ook op het WK gaan spelen'

21-09-2022 19:52 Laatste update: 22:19
37

Louis van Gaal heeft zich tijdens een persconferentie uitgesproken over de korte voorbereidingstijd van zijn groep richting het aankomende WK in Qatar. Ook laat hij alvast blijken dat hij in de komende Nations League-wedstrijden veel spelers op gaat stellen die ook tijdens het WK zullen spelen. 

"Je zult de spelers zien, waarvan ik denk dat ze zullen spelen op het WK", vertelt Van Gaal over zijn keuzes voor de wedstrijden tegen Polen (donderdag) en België (zondag). "Er zijn ook nog spelers die hun plek moeten verdienen. Ook de jongens die altijd geleverd hebben, maar dat moeten ze ook doen bij hun club. Het is niet zo dat het vrijblijvend is. Je bent in vorm, of je bent niet in vorm. Op dit moment zijn er spelers niet in vorm, maar zij hebben wel een grote rol hebben gespeeld bij de kwalificatie. Dan zou het vervelend zijn om ze niet te selecteren, hoewel vorm een belangrijk punt is."

Van Gaal merkt dat hij met een goede groep te maken heeft richting het aankomende WK. Omdat het toernooi in november begint, is er wel minder voorbereidingstijd. Van Gaal denkt dat de spelers zelf daar weinig moeite mee hebben. "Dat zie je al in hoe we voetballen, het gaat redelijk gemakkelijk. En als we achterkomen, dan komen we terug. Er zit een fantastische spirit in het team. Ik mis de voorbereiding wel, maar ik denk de speler niet." Ook maakte de trainer nog even de vergelijking met het team dat hij tijdens het WK in 2014 onder zijn hoede had. "Ik denk dat deze groep verder is dan de groep uit 2014. Nu zijn er wat oudere spelers en meer jongens die in topcompetities spelen."

Waar ook veel over wordt gesproken is de keeperskwestie. Nu bekend is dat Tim Krul niet mee zal gaan naar het WK, komen er weer andere doelmannen in aanmerking. "Het ligt aan de prestatie op het veld. Het is niet dat ik persé alle keepers nu aan het werk wil zien de komende twee wedstrijden. Als een keeper levert, dan is het ook mogelijk dat hij gewoon twee keer gaat spelen deze weken."