Van Gaal neemt Krul niet mee naar WK na afzegging voor penaltytest

Van Gaal neemt Krul niet mee naar WK na afzegging voor penaltytest

21-09-2022 19:33 Laatste update: 19:39
193

Tim Krul heeft afgezegd voor de penaltytraining van het Nederlands elftal en daardoor zal bondscoach Louis van Gaal hem niet selecteren voor het WK in Qatar. Met zes andere keepers trainde hij samen met volleybalcoach Peter Murphy specifiek op de strafschoppen. 

"Het heeft nog niets opgeleverd, omdat ik het rapport nog moet krijgen", vertelt Van Gaal op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Polen van donderdag. "Daarna beslissen we wat we ermee zullen doen. Het moet passen binnen de visie."

Er waren zes keepers aanwezig bij de penaltytraining van de bondscoach. Justin Bijlow en Kjell Scherpen waren er wel, Krul dus niet. Volgens Van Gaal was dat omdat de keeper van Norwich City daar zelf voor gepast heeft. "Hij heeft mij gebeld om te zeggen dat hij daarvoor past, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik vind het jammer, omdat ik ook de cijfers ken van de keepers. Door deze beslissing is de conclusie wel dat hij niet mee zal gaan naar het WK."

Van Gaal heeft wel een andere kijk gekeken op het trainen van strafschoppen. "Ik heb altijd gezegd dat je strafschoppen kunt trainen. Het moment en de druk train je niet, maar je kunt wel de trap automatiseren en dat geeft vertrouwen, waardoor de penalty beter genomen wordt. Je kunt voorgelicht worden hoe de keeper jou uit je concentratie kunt helpen. Die dingen kunnen we nu wetenschappelijk onderbouwen."