Pusic blij als assistent van Slot: 'Functie ga ik niet bij iedereen vervullen'

22 september om 07:07
Laatste update: 22 september om 09:03

Marino Pusic is sinds 2021 assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord en die functie is hem op het lijf geschreven. De Bosniër probeerde het bij FC Twente eerder even als hoofdtrainer, maar hij merkt nu dat het assisteren van Slot voor hem de beste optie is op dit moment.

'Ik ondersteun Arne op alle vlakken, zodat hij in zijn kracht kan komen', vertelt Pusic tegenover Feyenoord Magazine. "Hij is wat rationeler ingesteld en ik ben iets emotioneler. Misschien voelen we elkaar daarom zo goed aan. Als je elkaar goed kan aanvullen, dan vorm je samen een vereende kracht. Dat vind ik belangrijk, want dan kun je met elkaar het maximale uit een groep halen."

Pusic was vanaf 2013 assistent-trainer bij onder andere NAC Breda, Inter Baku, AZ en FC Twente. Bij laatstgenoemde club was hij ook nog een klein jaar verantwoordelijk als hoofdtrainer van de selectie. Maar Pusic kiest zijn clubs altijd uit, op basis van de band met de hoofdtrainer. "Deze functie ga ik niet bij iedereen vervullen en dat wil ik ook niet doen. Een hoofdtrainer moet bij je passen als je zijn assistent wilt zijn."

Of Pusic ooit nog zelf hoofdtrainer wil worden is voor hem nog de vraag. Voorlopig zit hij nog lekker op zijn plek bij Feyenoord. "Ik krijg vaak de vraag of ik ooit nog hoofdtrainer wil worden, maar ik denk niet in dat soort hokjes. Ik wil op dit moment in de functie van assistent nog het maximale uit mijzelf halen."