Szymanski oogst lof bij Poolse oud-Feyenoorder: 'Verwacht hem zeker in de basis'

22 september om 07:53
Laatste update: 22 september om 09:02

Het Nederlands elftal speelt donderdag een wedstrijd tegen Polen in de Nations League en oud-Feyenoord keeper Jerzy Dudek verwacht een spannende wedstrijd. Volgens de voormalig doelman zit het Poolse voetbal in de lift en is Feyenoorder Sebastian Szymanski daarin een belangrijke pion.

"Er zit veel jong talent in deze ploeg", vertelt Dudek tegenover De Telegraaf. "Polen heeft het lang van een goede defensie en snelle counters moeten hebben. Alleen nu ze in Lewandowski een spits van wereldklasse hebben, heeft het elftal zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een veel beter team. Lewandowski is natuurlijk dé absolute leider, maar over de hele linie is het Poolse team de afgelopen jaren vooruitgegaan. Veel jongens spelen nu in Europese topcompetities."

Op dit moment staat er ook een Pool onder contract bij de Rotterdammers. Szymanski maakt veel indruk als nieuwe middenvelder van Feyenoord. "Ik denk dat het een heel goede keuze is geweest van hem. Als ik naar zijn beginperiode kijk, dan heeft hij zich al snel aangepast. Hij lijkt goed in zijn vel te zitten. Ik hoop dat hij met Feyenoord om de titel kan strijden en voor nieuwe Europese successen kan gaan."

Dudek is ook nog steeds in contact met de Poolse nationale ploeg en daar kwam hij Szymanski eerder deze week tegen. "Ik heb hem deze week nog gesproken en hij was heel erg opgewekt. De bondscoach heeft hem complimenten gegeven en ik verwacht hem zeker in de basis. Het is voor hem als speler, die in Nederland actief is, natuurlijk ook een bijzondere wedstrijd." Dudek keepte van 1996 tot 2001 bij Feyenoord, daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij Liverpool en Real Madrid.