'Piqué werd met monstercontract onder Bartomeu bestbetaalde verdediger ter wereld'

22 september 2022 om 08:43
Laatste update: 22 september 2022 om 08:54

Het contract van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué ligt op straat. Het Spaanse El Mundo zegt toegang te hebben gehad tot de verbintenis tussen Piqué en Barça. Onder voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu werd de Catalaan de bestbetaalde verdediger ter wereld. 

Piqué verlengde zijn contract bij Barcelona in 2018 met zes jaar tot en met 2024. Met het nieuwe contract zou Barça de verdediger het enorme bedrag van in totaal 142 miljoen euro bruto verschuldigd zijn. Piqué zou tijdens de onderhandelingen om een gunst hebben gevraagd aan Bartomeu. Hij wilde de bestbetaalde verdediger ter wereld worden, boven Sergio Ramos, die destijds nog speelde voor Real Madrid. De oud-voorzitter stemde hier vervolgens mee in. 

De krant deed al eerder onthullingen. Dinsdag werden de contracteisen van Lionel Messi wereldkundig gemaakt. De Argentijn zou bij zijn verlenging in 2020 verzoeken hebben gedaan voor onder andere een privévliegtuig tijdens Kerst. Ook wilde hij tien miljoen euro aan tekengeld zien en bovendien wilde hij zijn ontsnappingsclausule laten verlagen van 700 miljoen naar een 'symbolisch' bedrag van tienduizend euro.