'Barça werkt aan komst linksbenige verdediger om Piqué te vervangen'

22 september om 08:24
Laatste update: 22 september om 09:05

FC Barcelona zou een principeakkoord bereikt hebben met Iñigo Martínez, meldt Mundo Deportivo donderdag. De Spaanse centrumverdediger speelt op dit moment voor Athletic Club, waar hij een contract heeft tot 2023.

Als het aan Barça ligt is Gerard Piqué bezig aan zijn laatste seizoen bij de club en dus moet er een vervanger komen. Die zou zijn gevonden in Iñigo Martínez van Athletic Club. Het contract van Piqué loopt officieel tot de zomer van 2024, maar de Catalanen hebben een optie om het te ontbinden in 2023 als hij minder speelt dan 35 procent van de wedstrijden. Dat is met slechts één basisplek in de competitie vooralsnog het geval.

Xavi Hernández ziet in de Athletic Club-verdediger een perfecte vervanger. Martínez tikt weliswaar al de 31 aan, maar is wel linksbenig. Laat precies dat nou hetgeen zijn wat Xavi zoekt in zijn selectie, waar momenteel alleen rechtsbenige verdedigers deel van uitmaken. Bovendien zou het halen van Martínez niet zo ingewikkeld zijn. Door zijn aflopende contract is hij in 2023 gratis op te halen.