Meijer over snel lopende carrière: 'Besef over waar ik nu al sta is er zeker wel'

22 september om 09:17
Laatste update: 22 september om 09:40

Bjorn Meijer heeft een boekje opengedaan over zijn rap lopende carrière. Bij Jong Oranje in Zeist heeft de linksback even de tijd om alles te laten bezinken. 

Nederland kende Meijer nog maar net voordat hij FC Groningen alweer verliet voor Club Brugge in de zomer. Daar kwam hij al elf keer in actie. Vorige week dinsdag stond hij in de basis tegen FC Porto in de Champions League. Daar kwam het besef. "Ik was net gewisseld en dat laatste kwartier op de bank kwam echt even het besef van: kijk effe waar ik sta", vertelt Meijer over zijn eerste weken tegenover de Telegraaf. "Champions League, een vol uitvak dat uit zijn dak ging. Dat is dan een moment waarop ik geniet. Dat doe ik misschien te weinig. Als ik in de bus stap is dat podium alweer weg natuurlijk, maar op dat moment had ik even kippenvel. Misschien dat ik later meer ga beseffen dat het wel goed en snel is gegaan."

Een deel van de FC Groningen-fans had twijfels bij de vroege transfer die hij maakte. "Of het wel een goede stap was? Ik denk dat veel mensen hetzelfde hadden gedaan in mijn situatie. Mijn ouders zeiden altijd: nog twee jaartjes hier goed spelen en dan denken aan een mooie volgende stap. Maar toen kwam ineens Club Brugge, dat mogelijk Champions League ging spelen. Natuurlijk was het een hele grote stap, want ik kwam pas net in de Eredivisie kijken. Maar ik had ook niet het gevoel dat ik persé nog twee jaar moest blijven, omdat ik zó op mijn tenen moest lopen", besluit hij. 

Meijer speelt met Jong Oranje vrijdag tegen België Onder 21. Op dinsdag staat nog een andere vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië Onder 21 op het programma.