'Cillessen is voor mij duidelijk nummer één bij Oranje, het complete plaatje'

'Cillessen is voor mij duidelijk nummer één bij Oranje, het complete plaatje'

22-09-2022 17:14
58

Twee maanden voor de start van het WK is het één van de belangrijkste vacatures in het Nederlands elftal: de doelman. Als het aan Sander Westerveld ligt, is het allemaal niet zo moeilijk. Jasper Cillessen is zijn onbetwiste nummer één.

De huidige selectie van bondscoach Louis van Gaal telt vier keepers: naast Cillessen zijn dat Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert. Tim Krul gaat sowieso niet naar het WK, Justin Bijlow hoopt nog op een kansje en Noppert zit donderdagavond tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Polen op de tribune.

Cillessen heeft de beste papieren voor een basisplaats tegen Polen en is volgens Westerveld 'met afstand de beste Nederlandse doelman is op dit moment'. "De vorm waarin Cillessen verkeert, met daarbij de ervaring bij het Nederlands elftal én het spelen op een WK, maakt hem voor mij duidelijk nummer één", zegt de zesvoudig international tegen ESPN.

"Ervaring in de Eredivisie is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een halve finale tegen Argentinië. Alleen hij heeft dat. Als je ziet hoe hij nu keept dan is hij echt in topvorm. Daarbij kan hij prima meevoetballen dus hij is echt het complete plaatje."

'Geen penaltykiller'
Noppert is géén serieuze kandidaat voor Van Gaal, verwacht Westerveld. "De bondscoach wil hem gewoon een keer zien, maar ik vraag me af of hij gaat spelen. Ik snap niet dat mensen het hebben over een mogelijke penaltykiller, want hij heeft in zijn leven slechts drie penalty's tegengekregen, waarvan hij er eentje hield. Ik denk dat er betere opties zijn."