Vitesse komt met bevestiging: trainer Letsch per direct naar Bundesliga

22 september om 18:01
Laatste update: 22 september om 18:05

De kogel is door de kerk: Thomas Letsch verlaat Vitesse. De Duitse trainer gaat per direct aan de slag bij VfL Bochum, dat onderaan de Bundesliga bungelt.

Letsch (54) was twee jaar en drie maanden trainer van Vitesse. Hij neemt assistent Jan Fiesser mee naar Bochum, bevestigt de club. De Arnhemmers ontvangen een transfersom, omdat het contract van Letsch doorliep tot het einde van het seizoen. Het zou gaan om een half miljoen euro.

"Thomas heeft enkele dagen geleden aangegeven dat hij zijn contract bij Vitesse respecteerde, maar dat hij graag de kans wilde aangrijpen om voor de eerste keer in zijn carrière in de Bundesliga te gaan werken. Wij waren bereid om daaraan mee te werken, mits we overeenstemming zouden bereiken met VfL Bochum, legt technisch directeur Benjamin Schmedes uit.

"We zijn Thomas zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Vitesse heeft gedaan en betekend. Hij heeft geschiedenis geschreven met de club, met name in Europa. Thomas neemt dan ook afscheid door de voordeur. We wensen hem veel succes in de Bundesliga en in de rest van zijn loopbaan."

De lokroep vanuit de Bundesliga was niet te weerstaan voor Letsch. "Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb, van het begin tot het einde. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga."

Vitesse gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Joseph Oosting (RKC Waalwijk) geldt als topkandidaat. Schmedes: "We zijn direct van start gegaan met de invulling van de nieuwe technische staf. De interlandbreak verschaft ons daar de nodige tijd en ruimte voor. We hopen de nieuwe trainersstaf op korte termijn te kunnen presenteren."
.