'Ik weet niet waarom, maar Blind staat er altijd in bij Oranje. Best bijzonder'

'Ik weet niet waarom, maar Blind staat er altijd in bij Oranje. Best bijzonder'

22-09-2022 20:36
62

Rafael van der Vaart vindt het 'best bijzonder' dat Daley Blind zo zeker lijkt van een basisplaats in het Nederlands elftal. Pierre van Hooijdonk is het niet eens met zijn NOS-collega en begrijpt het wél.

"Blind gaat er nooit uit", constateert Van der Vaart. "Ik weet niet waarom, maar hij staat er altijd in. Best bijzonder. Daley is aan de bal tot fantastische dingen in staat, maar verdedigend laat hij vaak steken vallen. Blijkbaar vertrouwen trainers hem."

Van Hooijdonk dient Van der Vaart van repliek. "Aan de bal voegt hij ontzettend veel toe. Ja, hij heeft ook zijn mankementen, vooral zijn snelheid. Maar waar kijk je naar als trainer? Wil je aan de bal sterker zijn? Stel hem dan op. Moet je verdedigen, dan zul je iets anders moeten doen."

De Ligt
Matthijs de Ligt ontbreekt in de basiself van Oranje, tot teleurstelling van Van der Vaart. "Ik zou voor hem kiezen. De Ligt is een speler die Mbappé uit kan schakelen." Van Gaal kiest tegen Polen voor Nathan Aké. "Mijn gevoel zegt dat hij wat tekortkomt, al doet Aké het best aardig bij Manchester City."