Komst Ten Hag 'belangrijkste winst' United: 'Toename van eenheid, focus en drive'

Komst Ten Hag 'belangrijkste winst' United: 'Toename van eenheid, focus en drive'

23-09-2022 07:24
19

Erik ten Hag zorgt voor positieve ontwikkelingen bij Manchester United, stelt directeur John Murtough. Voor The Mancunians geldt de komst van de Nederlandse trainer als belangrijkste winst, ondanks een megaverlies van omgerekend 132 miljoen euro.

United smeet afgelopen zomer met geld en betaalde ruim 150 miljoen euro voor Antony en Lisandro Martínez gezamenlijk, zeventig miljoen euro voor Casemiro en vijftien miljoen euro voor Tyrell Malacia. Een enorm verlies wordt in Manchester op de koop toegenomen, aangezien Ten Hag wel aan een nieuw elftal heeft kunnen bouwen.

Wedden

Meer odds

Over het seizoen 2021/2022 wordt het binnenhalen van Ten Hag als de 'belangrijkste winst' gezien. "Na grondig onderzoek was voor ons duidelijk dat Erik de beste kandidaat was", zegt Murtough op de clubkanalen. "We hebben een lange weg te gaan, maar we hebben tijdens zijn eerste vier maanden als manager al een toename gezien van eenheid, focus en drive." Volgens Murtough ligt United voor op schema als het gaat om versterking van de ploeg, waardoor het onaannemelijk is dat er tijdens komende transferperiodes weer flink ingekocht gaat worden.