Van der Vaart onder de indruk: 'Het klopt allemaal, zo boeiend wat hij vertelt'

Van der Vaart onder de indruk: 'Het klopt allemaal, zo boeiend wat hij vertelt'

23-09-2022 08:29
49

Louis van Gaal maakt indruk op Rafael van der Vaart. De woorden van de bondscoach na afloop van de wedstrijd tegen Polen (0-2) bewijzen volgens het tweetal zijn kwaliteiten.

Bij de eerste persconferentie van deze interlandperiode werd Van Gaal bekritiseerd om zijn houding. Zijn analyse na het duel met Polen maakt indruk op Van der Vaart. "Tijdens zo'n persconferentie denk je echt dat hij niet spoort. Als je zo tegen journalisten gaat doen. Maar als hij dan over voetbal praat, dan weet je dat hij zo'n ongelooflijk goede trainer is. Het klopt allemaal wat hij zegt", steekt de 102-voudig international bij de NOS de loftrompet. "Het is zo boeiend wat hij vertelt, hij praat absoluut geen onzin."

Van der Vaart heeft met plezier naar de gewonnen Nations League-wedstrijd gekeken. "Ik vond de eerste helft heel erg leuk. De invallers deden het goed, dat is goed om te weten voor Van Gaal. Toen Frenkie de Jong werd afgelost door Marten de Roon kneep ik hem een beetje, maar hij heeft het uiteindelijk prima gedaan. Het is lang geleden dat we aan de bal zo dominant waren. Dat hebben we lang niet gehad."