Stekelenburg roemt 'onbetwiste leider' van Ajax: 'Fantastische gozer'

Stekelenburg roemt 'onbetwiste leider' van Ajax: 'Fantastische gozer'

23-09-2022 09:32
62

Maarten Stekelenburg roemt Dusan Tadic als de onbetwiste leider van Ajax. De doelman, die donderdag zijn veertigste verjaardag vierde, kende de Servische aanvaller al wat langer en stelt dat hij niets is veranderd.

"Ik speelde al met hem samen bij Southampton, ik kende hem al. In dat opzicht is hij weinig veranderd", vertelt Stekelenburg aan Ajax TV. "Hij is hier natuurlijk de onbetwiste leider. Dat is zowel binnen als buiten het veld. Het is een fantastische prof, een fantastische gozer en een fantastische voetballer. Dat laatste is het allerbelangrijkst."

Wedden

Meer odds

"Op het moment dat je geen fantastische voetballer bent kun je wel leiderschapskwaliteiten hebben, maar als je het niet laat zien wordt er niet geluisterd. Zo werkt het in het voetbal. Maar voor mij is hij de onbetwiste aanvoerder van de club", aldus Stekelenburg, die ook al inging op zijn eigen toekomst in Amsterdam.

Tadic worstelt als rechtsbuiten met zijn vorm en krijgt dit seizoen meer kritiek dan in voorgaande jaren bij Ajax. Toch gaf hij alweer vijf assists in zeven Eredivisie-duels.