Zorgen voor Feyenoord: Kökcü verlaat Turkse selectie met blessure

Zorgen voor Feyenoord: Kökcü verlaat Turkse selectie met blessure

23-09-2022 12:55
80

Orkun Kökcü heeft de selectie van Turkije met een blessure verlaten, zo maakt de voetbalbond van het land bekend. De 21-jarige middenvelder keert terug naar Feyenoord, waar hij verder onderzocht zal worden.

Wat Kökcü precies mankeert, is nog niet duidelijk. Hij begon donderdag in de basis in het Nations League-duel met Luxemburg (3-3). De Feyenoorder vormde een middenveld met Ferdi Kadioglu, maar moest zich tien minuten voor tijd laten wisselen. Hij mist nu de wedstrijd tegen de Faeröer Eilanden van zondag. Veel staat daarin niet meer op het spel. Het Turkse elftal is al zeker van de eerste plaats in groep 1 van divisie C in de Nations League.

Voor Feyenoord zou een blessure van Kökcü een forse tegenvaller zijn. De ploeg van coach Arne Slot is in een strijd verwikkeld met PSV, Ajax en AZ in de Eredivisie en bovendien wacht op 6 oktober de derde groepswedstrijd in de Europa League. Voor de Rotterdammers wacht dan een bezoek aan FC Midtjylland. 

Kökcü is de aanvoerder van Feyenoord en doorgaans een vaste waarde. Dit seizoen scoorde hij twee keer en gaf hij één assist in acht officiële duels.