Ronaldo moet vijf maanden na wegslaan mobiel alsnog vrezen voor schorsing

23 september om 16:34

Cristiano Ronaldo moet alsnog vrezen voor een schorsing, nadat hij vijf maanden geleden een telefoon uit de handen van een Everton-supporter sloeg. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft de ster van Manchester United aangeklaagd.

Na de 1-0 nederlaag bij Everton in april zocht Ronaldo gefrustreerd de catacomben op. Op sociale media doken beelden op van een moment waarop de Portugese ster een mobieltje uit de handen van een fan van de thuisploeg slaat. Hij bood later zijn excuses aan. 'Het is nooit eenvoudig om met emoties om te gaan op moeilijke momenten zoals we die nu meemaken', schreef hij destijds op Instagram. 'Maar we moeten altijd respectvol blijven en een voorbeeld zijn voor jongeren.'

Eerder besloot de politie het incident al te onderzoeken, maar toen kwam Ronaldo ervanaf met een waarschuwing. Nu de FA hem aanklaagt hangt hem alsnog een schorsing boven het hoofd. De Engelse bond spreekt van ongepast en/of gewelddadig gedrag. 

Manchester United laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van de aanklacht. 'We zullen de speler steunen in zijn reactie op de aanklacht', schrijft de Premier League-grootmacht. Een eventuele schorsing zou United slecht uitkomen: op 2 oktober is stadgenoot Manchester City de volgende tegenstander.