'Wij staan op dit moment zeker niet voor open voor overname van investeerder'

23 september om 17:26

Excelsior-directeur Daan Bovenberg kijkt met 'argusogen' naar de ontwikkelingen op bestuurlijk gebied in het voetbal. Veel clubs vallen in handen van rijke investeerders, maar volgens Bovenberg is het ondenkbaar dat dit bij Excelsior ook gaat gebeuren.

Excelsior heeft dit seizoen de kleinste begroting van de Eredivisie. Clubs als Fortuna Sittard zaten in het verleden ook krap bij kas, maar hebben door geldschieters nu veel meer te besteden. Volgens Bovenberg is dat echter niet iets wat bij Excelsior gaat gebeuren. "Nee, wij staan daar op dit moment zeker niet voor open", zegt de algemeen directeur bij Life After Football. "Het is geen onderwerp van gesprek bij ons. We zijn er niet naar op zoek en er heerst op dit moment de gedachte dat we het op eigen kracht gaan bewerkstelligen."

Bovenberg vindt het überhaupt niet positief dat rijke bestuurders een steeds grotere rol krijgen in het voetbal. "Ik ben heel benieuwd hoe deze ontwikkeling zich voortzet. Je begint langzaamaan een uitzondering te worden als je een onafhankelijke positie bezet zoals wij. Je bent niet overgeleverd aan de grillen van één persoon en ik kijk er eerlijk gezegd met argusogen naar."