Onvermoeibare Dumfries vol zelfvertrouwen: 'Dan behoren we tot kanshebbers op WK'

23 september om 21:02
Laatste update: 23 september om 21:07

Denzel Dumfries is momenteel een onmisbare schakel in het Nederlands elftal van Louis van Gaal. De energieke vleugelverdediger van Internazionale was tegen Polen (0-2 winst) goed voor een assist en weet zeker nog veel vaker belangrijk te gaan zijn voor Oranje.

Dumfries, die inmiddels 36 interlands op zijn naam heeft staan, baarde vorig jaar tijdens het EK opzien met zijn tomeloze hoeveelheid energie. Die lijn heeft hij doorgezet. "Op het afgelopen EK zijn we helaas niet zo ver gekomen, maar zag je wel wat ik in mijn mars heb. Door mijn manier van spelen, kan ik de ploeg iets extra’s geven", aldus Dumfries in een interview met De Telegraaf

Of het genoeg is om met Oranje echt kans te maken op de wereldbeker, moet nog blijken. Al heeft Dumfries er zelf wel vertrouwen in. "Ik denk me net zo te kunnen opladen voor het WK als voor het afgelopen EK en hoop weer net zo belangrijk te zijn. Als we ons niveau halen en als team spelen, behoren we tot de kanshebbers op het WK. Geen tegenstander speelt graag tegen ons, want wij kunnen op een goede dag van iedereen winnen."

Zondag kan de voormalig speler onder meer PSV en sc Heerenveen opnieuw aan de bak. Dan is België de tegenstander. De aftrap van dat duel is om 20.45 uur.