Brobbey en Gravenberch over promotie naar het grote Oranje: 'Van binnen blij'

23 september om 22:17
Laatste update: 23 september om 22:51

Brian Brobbey was vrijdagavond met twee treffers de grote man in de wedstrijd van Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van België (1-2 winst). Samen met Ryan Gravenberch hoorde hij eerder op de dag dat hij mag aansluiten bij het grote Oranje. Dat nieuws zorgde bij beide spelers voor een glimlach.

Na afloop van het duel met de Belgen stonden Brobbey en Gravenberch ESPN te woord. Uiteraard ging het over de plotse uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal. "We kregen het in de bespreking te horen, voor de wedstrijd. Erwin van de Looij zei dat hij met Van Gaal had gebeld. Ik bleef rustig, maar was van binnen blij", aldus Brobbey. 

Dat de aanvaller vrijdag zijn visitekaartje heeft afgegeven aan Van Gaal is een understatement. Zowel met zijn linkerbeen als met een fraaie kopbal was hij trefzeker. "Bij die eerste treffer kreeg ik een goede dieptebal van Jurgen Ekkelenkamp. Ik speelde m’n tegenstander uit en toen scoorde ik. Die tweede was een hele mooie aanval, tiki-taka."

Ook Gravenberch, die al tien keer uitkwam voor het Nederlands elftal, is blij met de promotie. "Toen ik het hoorde was ik wel blij van binnen. Je kan je weer laten zien bij het grote Oranje." Ondanks de stap omhoog is de middenvelder van Bayern München, die onder trainer Julian Nagelsmann relatief weinig aan spelen toekomt, kritisch op zijn eigen spel. "Het ging redelijk. Ik merk wel dat ik wedstrijdritme mis. Na twintig minuten moest ik wel weer op mijn tweede adem komen."