'Ik vind Bijlow ook niet geweldig keepen de laatste tijd, hij oogt wat onzeker'

24 september om 10:15
Laatste update: 24 september om 12:18

Cor Pot heeft zich bij RTV Rijnmond uitgelaten over de situatie van Justin Bijlow. De keeper werd niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal en Pot vindt dat niet gek. Volgens hem is Bijlow ook niet echt in vorm en oogt hij wat onzeker.

"Ik moet zeggen dat ik Bijlow ook niet geweldig vind keepen de laatste tijd", vertelt Pot over de keeper van Feyenoord. "Ik vind hem een beetje onzeker ogen. Ik weet ook niet wat er met hem aan de hand is, want normaal heerste hij echt in de zestien meter. Dat mis ik nu wel. Hij twijfelt nu wat en dat zie je gelijk terug bij hem. Maar hij wordt binnenkort gewoon weer de beste keeper hoor, want het is een fantastische doelman."

Pot werkte met Bijlow in de tijd dat hij de assistent was van Dick Advocaat bij Feyenoord. De 71-jarige assistent-trainer geeft de doelman dan ook een passend advies. "Hij moet gewoon weer die flair en bluf krijgen. Hij moet er gewoon weer uit komen, maar hij is natuurlijk ook vaak geblesseerd geweest. Misschien is hij bang dat hij dat weer krijgt en dat hij zich daarom een beetje in aan het houden is."

Pot is al jarenlang de vaste assistent van Advocaat bij zijn verschillende clubs. De laatste job van het duo was de baan als bondscoach in Irak.