Xavi Simons over Raiola: 'Daarom heb ik hem ook als profielfoto op Instagram'

24 september om 10:52
Laatste update: 24 september om 12:18

Mino Raiola was jarenlang de zaakwaarnemer van Xavi Simons en de speler van PSV heeft het nog steeds moeilijk met de dood van zijn belangenbehartiger. In gesprek met ESPN laat de middenvelder zich uit over de band die hij had met Raiola.

"We waren gewoon echt close en toen ik hoorde dat hij overleden was, toen was dat wel moeilijk voor mij", reflecteert Simons op de dood van de beroemde zaakwaarnemer. "Ik denk dat hij altijd met mij is en hij zal altijd met mij blijven. Hij zal me ook blijven beschermen, want ik ken hem als sinds ik dertien was. Nu ben ik negentien jaar, maar ik denk dat dit meemaken wel echt heel hard is geweest."

Simons denkt ook dat Raiola veel heeft kunnen betekenen voor de carrière van de jonge middenvelder. Maar als personen hadden de twee ook een uitstekende band. "Ik ken natuurlijk Mino als persoon en ik weet hoe hij is en hoe hij omgaat met de mensen die dicht bij hem staan. Hij heeft gewoon veel voor mij betekent, zo wel op het veld als daarbuiten. Hij legde je dingen uit, maar hij liet je altijd zelf de keuzes maken. Ik ben hem daar altijd dankbaar voor en zijn familie ook. Daarom heb ik hem ook als profielfoto op Instagram."

Raiola was al een lange tijd ziek en eind april overleed hij. De Haarlemmer was zaakwaarnemer van spelers als Zlatan Ibrahimovic en Erling Haaland, maar ook van Matthijs de Ligt.