'Mensen weten niet dat Van Gaal zo warm en lollig is, hij maakt altijd een grapje'

24 september 2022 om 17:04
Laatste update: 24 september 2022 om 20:34

Denzel Dumfries is blij met Louis van Gaal als bondscoach bij het Nederlands elftal. De Internazionale-back denkt dat veel mensen de echte Van Gaal niet kennen.

Dumfries is sinds het EK vorig jaar een vaste waarde bij Oranje. Hij erkent mentaal te hebben moeten groeien. "Voor het EK heb ik veel gesprekken gevoerd met Memphis, waarin hij aangaf wat ik in zijn ogen kan brengen. Dat hij zo met me bezig is, geeft me vertrouwen. Ik voel bij Oranje de waardering", zegt de vleugelverdediger tegen De Telegraaf.

Behalve Memphis, is Dumfries ook lovend over Van Gaal. "Dat de bondscoach me prijst om mijn inzet, power en loopvermogen is fijn. Onder hem kan ik een betere speler worden. Maar daarvoor moet ik elke training alles geven." Dat probeert Dumfries dan ook in clubverband als ook bij de nationale ploeg te doen. "De samenwerking met meneer Van Gaal bevalt me echt heel goed. Ik kende hem alleen van tv en van zijn mooie carrière als trainer. Maar om als speler met hem te mogen werken, is fantastisch. Mensen die hem niet kennen, weten niet dat hij zo warm en lollig is. Tijdens elke bespreking maakt hij wel een grapje."