Barça onbewust middelpunt in soap: 'Bij PSG openen ze de gaskraan'

24 september 2022 om 17:48

Javier Tebas, president van La Liga, heeft niet voor het eerst uitgehaald naar Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Op Twitter reageert de voorman fel op uitspraken van de Qatarees.

Bij het bespreken van nieuwe financiële regelgevingen in Europa plaatste Al-Khelaïfi zijn vraagtekens bij het beleid van FC Barcelona. Dat deed de PSG-president zonder de club te noemen, al voelde Tebas zich wel aangevallen. "De nieuwe afspraken beheersen de kosten. Ze zullen de duurzaamheid van het voetbal helpen", begon Al-Khelaïfi tijdens een bijeenkomst van de ECA (European Club Association).

"Maar we moeten voorzichtig zijn. Gevaarlijk hoge schulden en het magische kapitaalinjecties zijn geen duurzame oplossing. We moeten aan de lange termijn denken en niet aan de korte termijn", sluit hij af met een vermeende sneer naar de Catalanen. 'Er is niets magisch aan. Barcelona heeft een deel van de eigendommen verkocht om de verliezen te dekken', reageert Tebas op Twitter. 'Bij PSG openen ze de gaskraan. Bij duurzaam voetbal betaal je eerst wat je verschuldigd bent. Toch?'

Het is niet de eerste keer dat Tebas en Al-Khelaïfi lijnrecht tegenover elkaar staan. Afgelopen zomer kreeg het tweetal het twee keer met elkaar aan de stok: eerst uitte Tebas zijn twijfels over het nieuwe contract van Kylian Mbappé bij PSG, omdat de Franse vedette hard op weg was naar Real Madrid. Later noemde Al-Khelaïfi La Liga een 'dode' competitie.