'United twijfelt over contractsituatie De Gea en denkt al aan mogelijke opvolger'

24 september om 18:12
Laatste update: 24 september om 18:33

Manchester United weet nog niet zeker of het contract van David de Gea wordt verlengd. De Spaanse doelman ligt tot 2023 vast bij The Red Devils en verdient een hoog salaris op Old Trafford. Bij United zou men al een opvolger op het oog hebben.

Volgens The Telegraph is de directie niet overtuigd van De Gea. De club heeft de optie het contract tot 2024 te verlengen. De sluitpost verdient bijna vier ton per week en neemt daarmee een groot deel van het salarishuis in bij United. De Engelse club maakte onlangs bekend dat het afgelopen seizoen een nettoverlies van 130 miljoen euro is geleden en dat houdt in dat er nodig moet worden bezuinigd. De Gea maakte meerdere fouten in het met 4-0 verloren duel met Brentford FC, maar in de daaropvolgende weken zag de Spanjaard er beter uit.

United ziet in Jordan Pickford een mogelijke opvolger van De Gea, mocht de Spanjaard vertrekken. Normaliter is Pickford eerste keus voor het nationale elftal van Engeland, maar de doelman van Everton FC kampt momenteel met een bovenbeenblessure. Pickford beschikt bij The Toffees over een contract tot medio 2024, waardoor meerdere clubs geïnteresseerd zijn in de 28-jarige doelman.