Van Gaal noemt 'minnetje': 'Maar als hij in grootse vorm is, neem ik hem mee'

Van Gaal noemt 'minnetje': 'Maar als hij in grootse vorm is, neem ik hem mee'

24-09-2022 23:50 Laatste update: 23:50
56

Voor Arnaut Danjuma wordt het een lastig verhaal om de definitieve selectie voor het WK te halen.De Villarreal CF-aanvaller zal de komende maanden alles uit de kast moeten halen, wil hij aanwezig zijn in Qatar.

Op het persmoment van zaterdag benadrukt Van Gaal dat Memphis Depay en Frenkie de Jong een streepje voor hebben om de WK-selectie te halen. Hoewel het FC Barcelona-duo een meer dan goede kans maakt op een uitverkiezing, is volgens Van Gaal niemand zeker. "Er is geen speler zeker, alleen hebben de basisspelers van de kwalificatiecyclus en de Nations League een plusje voor."

"Die hebben de volledige ontwikkeling meegemaakt", licht de bondscoach toe. "Dat heeft bijvoorbeeld Arnaut Danjuma amper meegemaakt, dus hij heeft een minnetje. Maar als hij in grootse vorm is, ga ik hem natuurlijk meenemen." Danjuma speelde vlak voor de interlandperiode zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De aanvaller stond lange tijd aan de kant met een blessure. Zijn laatste interland dateert van 26 maart van dit jaar, tegen Denemarken (4-2).