Joaquín (41) overweegt pensioen uit te stellen: 'Dan krijgen ze me hier niet weg'

Joaquín (41) overweegt pensioen uit te stellen: 'Dan krijgen ze me hier niet weg'

25-09-2022 13:57 Laatste update: 15:47
5

Real Betis staat na zes duels competitieduels op een verdienstelijke derde plek in La Liga. Door de verrassend goede resultaten overweegt Joaquín om zijn pensioen met nog een jaar uit te stellen. De ervaren vleugelspeler wil maar al te graag met zijn ploeg de Champions League in.

In eerste instantie zou Joaquín afgelopen zomer zijn schoenen aan de wilgen hangen. De winst van de Copa del Rey bracht de aanvaller echter op andere gedachten, waarna hij toch bleef om zo uit te kunnen komen in de Europa League. Hier schreef hij tien dagen geleden geschiedenis door zich tegen Ludogorets (3-2 winst) met een treffer te kronen tot oudste doelpuntenmaker van het toernooi (41 jaar en 56 dagen). 

Het prachtige doelpunt was een hoogtepunt in wat zijn laatste jaar als profvoetballer is. Al staat die beslissing nu toch weer op losse schroeven. "Het is in principe de bedoeling dat dit mijn laatste jaar wordt. Maar toen ik hier vorig jaar te gast was, zei ik ook dat het mijn laatste seizoen zou zijn. Dus ik durf niet echt uitspraken te doen over mijn afscheid. Als we ons kwalificeren voor de Champions League krijgen ze me hier sowieso niet weg, zelfs niet met heet water…", aldus Joaquín deze week bij het praatprogramma El Hormiguero