Zaha laat zich van zijn beste kant zien: aanvaller koopt jeugdclub op

25 september om 19:31
Laatste update: 25 september om 20:04

Wilfried Zaha heeft de eerste club waar hij voor speelde opgekocht. De aanvaller van Crystal Palace is nu eigenaar van Espoir Club D’Abengourou in Ivoorkust. Zaha kocht de club samen met zijn broer Carin.

Zaha heeft de club gekocht met het doel om de levens daar te verbeteren. Zo kunnen jonge spelers vanaf nu ervaring opdoen in een jeugdelftal bij de club en kunnen ze aan krachttraining doen. Daarnaast wil Zaha het eerste elftal naar een hoger niveau brengen. Espoir Club D’Abengourou speelt op dit moment op het vierde niveau in Ivoorkust, het land waar de Afrikaan geboren werd. Inmiddels speelt de aanvaller ook zijn interlands voor Les Éléphants.

Op vierjarige leeftijd vertrok Zaha met zijn familie vanuit Ivoorkust naar Londen. De aanvaller begon zijn carrière bij Crystal Palace, de club waar hij op dit moment ook weer onder contract staat. In de tussentijd speelde hij nog bij Manchester United en op huurbasis voor Cardiff City. De 29-jarige spits is de absolute smaakmaker bij Crystal Palace. Dit seizoen speelde hij al in vijf wedstrijden mee voor de Londenaren en maakte hij vier goals. Eerst kwam hij uit voor Engeland, waarvoor hij twee duels speelde, maar later koos hij ervoor om toch voor Ivoorkust te gaan spelen.