'Denk dat Ten Hag United terugbrengt naar top met goede aanwinsten en tijd'

'Denk dat Ten Hag United terugbrengt naar top met goede aanwinsten en tijd'

25-09-2022 20:25
11

Ronald Koeman en Jordi Cruijff weten het zeker: met de juiste voorwaarden gaat Manchester United de weg omhoog inzetten onder Erik ten Hag. De twee zien echter wel dat Ten Hag voor een 'lastige uitdaging' staat.

Voor een item over Ten Hag reist Sky Sports naar Nederland af om in gesprek te gaan met Koeman en Cruijff. De aanstaande bondscoach komt eerst aan het woord. "Je hebt tijd nodig als coach. Ik denk dat United snapt dat Erik die tijd moet krijgen", zegt Koeman. "Daarna zal Man United terugkomen, dat weet ik zeker. Ten Hag houdt van goed voetbal en aanvallend voetbal. Met wat goede aanwinsten en tijd denk ik dat Ten Hag United weer terugbrengt naar de top van de Premier League."

Cruijff is het eens met de woorden van zijn oud-collega Koeman. "United kampte nooit met een gebrek aan talent, maar soms zorgen goede spelers niet voor een winning team. Dat komt doordat zaken ingewikkelder worden. Vroeger zou je zeggen: Oke, dit is een goede speler en past binnen onze speelstijl. We gaan hem halen. Nu gaat het echter niet alleen meer om die speler, maar ook om de spelers om hem heen. Het gaat om de juiste balans."

"Met Ten Hag waait er een frisse wind binnen United, het voelt als een frisse start. Dat geeft alleen ook veel verwachtingen en het is moeilijk om dat te managen. Het is een moeilijke uitdaging, maar met geduld en de benodigde veranderingen weet ik zeker dat United weer terugkeert naar waar ze thuishoren", besluit Cruijff. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie