Van der Vaart en Van Hooijdonk roemen Oranje-invaller: 'Dat wordt echt een baas'

Van der Vaart en Van Hooijdonk roemen Oranje-invaller: 'Dat wordt echt een baas'

26-09-2022 07:18
68

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn lyrisch over Kenneth Taylor. De twintigjarige Ajacied viel in tegen België (1-0) en liet een uitstekende indruk achter op de Oranje-analytici van de NOS.

Taylor mocht in de Johan Cruijff Arena een helft meedoen en had geen last van plankenkoorts. "Ik ben enorm gecharmeerd van hem", reageerde Van Hooijdonk. "Het lef waarmee hij in Polen al inviel, was er nu weer. De diepgang die hij heeft... Ik vind het zo'n moderne middenvelder. Dat koppelt hij aan techniek. Hij is ook nog eens links- en rechtsbenig."

"Taylor is altijd in balans en zo gretig in het doordekken", vervolgt de oud-spits. "Hij valt in zonder schroom en dat vind ik gewoon knap. Hij speelt bij Ajax natuurlijk wekelijks en is dus ook wel wat gewend, maar dit is toch weer even een ander niveautje."

Van der Vaart constateert dat Taylor 'wel echt stappen heeft gemaakt'. "Hij is van een leuke jeugdspeler die een beetje tikkie breed speelt, echt een baas aan het worden. Hij heeft alles: snelheid, tweebenig. Ik vind het een lekkere speler. Als ik dan Davy Klaassen vandaag zie spelen... Hij is met zijn loopacties heel gevaarlijk, maar als hij dan niet scoort, is hij eigenlijk heel erg onzichtbaar."