Van der Vaart kijkt vol bewondering: 'Hij staat de hele tijd te huppelen'

Van der Vaart kijkt vol bewondering: 'Hij staat de hele tijd te huppelen'

26 september - 11:12
78

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn diep onder de indruk van Jurriën Timber. De centrumverdediger maakte tegen België (1-0) de rondzwervende Eden Hazard volgens de analisten zonder moeite onschadelijk.

Timber moest als 'rechterback' - zoals Louis van Gaal de positie rechtsachterin noemt - doordekken in het middenveld en Hazard volgen. "Hij is zo jong, maar zo betrouwbaar. Hij durfde door te dekken op Eden Hazard, die we daardoor helemaal niet hebben gezien de hele wedstrijd". zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Timber was geweldig in die rol en het organiseren daarvan. Af en toe stuurde hij Davy Klaassen ook door. Zo ver doordekken op de helft van de tegenstander, dat vind ik nogal wat."

Van Hooijdonk krijgt bijval van Van der Vaart. "Ik vind het zo mooi", aldus de 102-voudig Oranje-international, die de loftrompet steekt over Timber. "Hij staat de hele tijd te huppelen. Wachten, wachten, wachten. Hij is zo ontzettend snel. Dus daarom durft hij door te dekken. Hazard had de hele wedstrijd iemand die achter hem aanliep."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie