Boskamp: 'Ik schrok me kapot dat hij niet bij de Oranje-selectie zat'

Boskamp: 'Ik schrok me kapot dat hij niet bij de Oranje-selectie zat'

27 september - 08:13
101

Jan Boskamp vindt het onbegrijpelijk dat Justin Bijlow de afgelopen interlandperiode niet tot het keepersgilde van het Nederlands elftal behoorde. De ras-Feyenoorder schrok zich naar eigen zeggen 'kapot'.

Louis van Gaal riep debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert op, terwijl ook Jasper Cillessen en Mark Flekken bij de definitieve selectie zaten. Bijlow zal alle zeilen bij moeten zetten, om er in november bij te zijn in Qatar. "Ik heb eerder gezegd, dat Bijlow de keeper is voor de komende vijftien tot twintig jaar", begint Boskamp bij Veronica Offside. "Maar ik moet eerlijk zijn: in het begin van het seizoen speelde hij niet lekker."

"Langzaam zie je hem weer naar zijn niveau groeien", vervolgt Boskamp, die niet wist wat hij zag toen Van Gaal diens definitieve selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België bekendmaakte. "Ik schrok me kapot dat hij er niet bij zat." 

Van Gaal bevestigde zondagavond dat Pasveer waarschijnlijk meegaat naar het WK. Cillessen lijkt ook een zekerheid. De bondscoach wil, mits mogelijk, vier doelmannen meenemen naar Qatar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie