Messi blikt vooruit op WK: 'Dat is een zware tegenstander'

Messi blikt vooruit op WK: 'Dat is een zware tegenstander'

27 september - 10:38 Laatste update: 12:28
58

Lionel Messi kijkt erg uit naar het komende hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De superster gaat met zijn thuisland Argentinië proberen om het WK te winnen en met Paris Saint-Germain wil hij de Champions League binnenhalen. Tegenover het Mexicaanse TUDN vertelt Messi hoe belangrijk vooral het WK voor hem is.

"Mexico is op papier een hele zware tegenstander", vertelt Messi over de groepsfase op het WK. Argentinië treft in Poule C ook nog Saoedi-Arabië en Polen. "De Mexicanen voetballen altijd goed en ze acteren altijd vanuit balbezit. We hebben elkaar natuurlijk al vaker getroffen op WK’s en toen was het voor ons ook niet makkelijk. Wij weten hoe die jongens willen spelen, maar we bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd."

Messi wil benadrukken dat het altijd lastig is om door te stoten naar de knock-outfase van een eindtoernooi. "Het is altijd lastig. Op het laatste WK werd bij ons al gesproken over makkelijke tegenstanders en gingen mensen al kijken naar de verdere gang van zaken in het toernooi. Uiteindelijk gingen we met de hakken over de sloot nog door. Ik denk dat we ook nu weer een zware groep hebben en daar zullen we gewoon voor moeten waken."

Bij PSG is Messi erg blij met zijn teamgenoten Neymar en Mbappe. Het aanvalstrio is tot nu toe erg op schot in de competitie. "Neymar ken ik natuurlijk al een tijdje. Ik had graag langer met hem bij Barcelona gespeeld, maar nu treffen we elkaar in Parijs en zijn we gelukkig. Mbappe is enorm sterk en beweegt gemakkelijk over het veld. Hij behoort de komende jaren tot de beste spelers, daar is geen twijfel over mogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie