Van den Berg maakte transformatie door in Engeland: 'Tien kilo aangekomen'

Van den Berg maakte transformatie door in Engeland: 'Tien kilo aangekomen'

27 september - 11:50 Laatste update: 12:23
25

Sepp van den Berg speelt dinsdagavond met Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen Jong Roemenië. Volgens de verdediger een ideale manier om zich te laten zien richting het EK in 2023. Mede daarom koos Van den Berg afgelopen zomer ook voor een dienstverband bij Schalke 04.

"Ik wist eigenlijk in de voorbereiding al dat ik verhuurd zou gaan worden", vertelt Van den Berg tegen ELFVoetbal over zijn kans op speeltijd bij Liverpool. "Op de bank zitten daar is leuk, maar ik leer natuurlijk het meeste wanneer ik speel. Bij Preston North End heb ik wel veel ervaring op mogen doen. Kijk maar eens naar mijn schouders. Ik ben tien kilo aangekomen, alleen al aan spiermassa. Maar weer een jaar in de Championship had echt niet mijn voorkeur." 

Volgens Van den Berg waren er meerdere clubs in de race om hem op huurbasis te strikken. Maar de verdediger wilde zelf heel graag naar Duitsland. "Ik sprak met Burnley, maar ik wilde toch nog een stap hoger. Schalke 04 informeerde anderhalf jaar geleden al, toen koos ik uiteindelijk voor Preston North End. De Bundesliga schat ik wel echt in als een stapje hoger op. Het voetbal leeft hier in alle vormen. De optelsom was voor mij zo gemaakt en mijn eerste drie duels hier gaven mij tot dusver gelijk."

Naast schitteren voor Schalke 04, wil Van den Berg ook heel graag naar het EK aankomende zomer met Jong Oranje. "Tijdens de meeting met de technische staf kregen we te horen dat het belangrijk is ons in de komende oefenduels te laten zien. Ik wil me natuurlijk richting dat EK in de kijker spelen bij Erwin van de Looij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie